Ara

İngilizce zümresi olarak 5,6,7 ve 8.sınıf düzeyindeki kelimelerle okulumuzu renklendirdik .Emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.

Ara

5. sınıf öğrencilerimizle Sosyal Bilgiler dersinde müze gezisi sonrasında küçük bir atölye çalışması yaptık .Kil hamuruyla yaptığımız nesnelerle Anadolu medeniyetlerindeki yaşamı anlamaya çalıştık

Ara

3 Aralık Dğnya Engelliler Gününde ana sınıfı öğrencilerimiz "ENGEL OLMA FARKINDA OL" sloganıyla empati çalışmaları yaptı.

Kas

29.11.2023 tahihinde  Anadolu Medeniyetleri Müzesi gezisi düzenlendi.

Kas

Velilerimizle birçok rehberlik konusunda sohbet ettiğimiz çay saatlerimiz verimli bir şekilde devam ediyor.

Kas

Okulumuzda bir 24 Kasımda daha Öğretmenler Gününü gururla, coşkuyla kutladık. Kutlama komitesi tarafından hazırlanan programda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bu özel günde emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.

Bugün efkârlıyım açmasın güller
Yiğidimden kara haber verirler
Demirden döşeği taştan sedirler
Yiğidim aslanım burada yatıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde okulumuzda düzenlenen törenle saygı, sevgi ve özlemle andık.
Sayın Çankaya Kaymakamımız, İlçe protokolü, öğrenci, öğretmen ve velilerimizin de katılımıyla gerçekleşen programımız saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kasımpatılar Açıyor adlı oratoryo ve koro gösterisi ile devam etti.

Ulu Önderimizi saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Ekm

YAZIYOOOORR CUMHURİYETİN İLANI YAZIYOORR....

Cumhuriyetimizin 100.Yılı okulumuzda velilerimizin, öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla 100.Yıla yakışır bir coşkuyla kutlandı. Atamızın manevi huzurunda gerçekleşen saygı duruşundan sonra, İstiklal Marşımız töreni izleyen herkes tarafından coşkuyla okundu. Öğrencilerimizin okuduğu şiirler, seslendirdikleri koro ve marşlar ile sundukları gösteriler büyük bir beğeni ile izlendi. Bu coşkulu Bayram Töreninin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimiz, öğrencilerimize ve coşkumuza katılan muhtarımız, veli ve mahalle sakinlerimize teşekkür ediyoruz.

Talatpaşa Ortaokulu olarak, ülkemizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazilerimizi  ve şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun!

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında, okulumuzda CUMHURİYET konulu pano yarışması düzenlendi. En güzel panoyu hazırlayan 7/B sınıfı birinci oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ekm

Avrupa Kod Haftası, kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkesin ayağına getirmeyi amaçlayan bir taban girişimidir.
Okulumuzda, 7-22 Ekim AB Kod Haftası (CodeWeek) kapsamında etkinlikler düzenlenmiştir.

5. sınıf öğrencilerimizle kodlama basamaklarını tanıtmak ve mantığını kavratmak amacıyla EbaCodyden faydalanarak 1 ders saatlik bir uygulama yapılarak aynı zamanda  Kodlama Haftası hakkında da bilgi verilmiştir.

6. Sınıf öğrencilerimizle Doodle uygulamasıyla bize görsel bir şölen sunan Google dan faydalanarak 1 ders süresince öğrencilerle birlikte tamamlanarak blok tabanlı kodlama mantığı hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Ekm

Cumhuriyetimizin sembolü Ankara’mızın başkent oluşunun 100. yılını, bu yıl da büyük bir sevinç ve gururla kutladık.

Ekm

"13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" kapsamında okulumuzda deprem tahliye tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği meydana gelen depremde, siren çalınmasıyla çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerini korumaya çalışan öğrenciler, ikinci sirenle organize bir şekilde okulu terk etmeye başladı. Bahçede güvenlik çemberleri oluşturarak tahliye tatbikatı sonlandı.

Ekm

Anasınıflarımız Dikmen İtfaiyesini ziyarete gitti, görevliler öğrencilerimize itfaiyenin çalışmları hakkında bilgiler verdi.

Ekm

Bütün canlılar yaşama hakkına sahiptir sloganıyla 4 Ekim Hayvanları Koruma gününde Anasınıfı A şubesi olarak aile katılımı ile evde kendi hazırladığımız kuş yemliklerini parkta ağaç dallarına astık.

Eyl

Okulumuzda 18 Eylül pazartesi günü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlanmıştır. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu, şehitlerimizin ruhları şad olsun!