DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ SLOGAN VE AFİŞİMİZ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 1 Kasım 2023'te tanıttığı "Dilimizin Zenginlikleri Projesi", Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023-2024 eğitim öğretim yılı için başlattığı önemli bir girişimdir. Projede, "Sözlük Özgürlüktür" sloganıyla, Türkçe'nin zenginliklerinin öğrencilere aktarılması hedeflenmektedir.

AMAÇ: "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Okul Yürütme Komisyonumuz:  Şeker SÖNMEZ, Esengül ÇİÇEK ATALAY, Oktay TÜRK

Öğrencilerimizin oluşturduğu Yunus Emre Sözlüğünden  seçilen en az üç kelimenin yer aldığı Slogan ve afiş :

15-12-2023

Yayın: 15.12.2023 - Güncelleme: 15.12.2023 13:08 - Görüntülenme: 176